Padlón az olasz ingatlanpiac! Most kell vásárolni!

Amikor a békásmegyeri 40 m2-es panel ára eléri a  32 millió forintot (kb. 100.000 euro) akkor az ember körülnéz a világban, és ledöbben az olaszországi ingatlan árakon.  Ezért a pénzért ugyanis Veronában, Bresciában vagy Torinóban is nagyon jó kis lakásokat lehet venni, simán ki lehet adni, és a forint befektetésből eurós jövedelmet – vagy jövendőbeli nyugdíjat – lehet kreálni. Az árfolyamkockázat itt nekünk dolgozik, mert az euros bevétel gyengülő forintnál többet ér. Bár az alaphangon évi netto 3 %-os kamat euróban  nem veri a magyar állampapír hozamokat. Vagy az inflációt figyelembe véve talán de?

Villa 32 millió forintért Olaszországban

Ez a gyönyörű villa volt az első sokkoló ingatlan, aminek a  100.000 eurós  (32 millió forintos) vételárán beájultam. Amikor rátaláltam azt gondoltam, hogy ez nem lehet igaz!  Szinte gondolkodás nélkül beültem az autóba és kimentem egy Domegge di Cadore nevű nagyon szép faluba, 40 kilométerre a sípályáiról híres Cortina d’Ampezzotól.  És a hirdetés minden szava igaz volt!  Ott voltam, személyesen láttam, készítettem egy csomó fotót….A ház ott állt ahol hirdették (nem egy másik faluban) még az utca neve is stimmelt,  a fotók valódiak voltak és az egész tényleg 100.000 euróba kerül bútorral! A tulajdonos pontosan a megbeszélt időpontban érkezett, és nem titkolt el semmit. Annyira korrekt volt az egész a magyar viszonyokhoz képest, hogy csak ájuldoztam.

Addig gondolkodtunk rajta, amíg a házat persze eladták!

Ezután kezdtem el igazán komolyan foglalkozni az olasz ingatlan piaccal, és azóta rengeteg mindent tudok. A legfontosabb például az, hogy a hirdetési árakra tegyetek rá 30 %-ot,  a díjak és költségek miatt! (Döbbenetesen nagy arányban még így is megéri, mert nem lesz több a magyar áraknál.) Rómát el lehet felejteni, mert nagyon drága, és ott azért akadnak kérdőjelek, Torino viszont   méltatlanul ismeretlen a magyarok számára, tele nagyon jó lehetőségekkel!

Itt pedig, ha kinyitod a kertkapudat, beesel a tengerbe, 28 millióért…..

Ez volt a hirdetése,  ezt se keressétek, eladták……https://www.idealista.it/en/immobile/16233403/

De ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne rengeteg jó ingatlan az olasz piacon, ráadásul olcsóbban  mint itthon.  Ha találtok valami jót, keressetek engem, egyszerűbb lesz, mint leugrani Bariba esetleg feleslegesen…..:

Dr. Radovits László
pprrt@t-online.hu
+ 36 20 5960061

Ajánlok pár internetes oldalt, ahol nézelődni tudtok:

https://www.idealista.it/immobile

https://www.immobiliare.it/