Olaszország imádóknak és ingatlan befektetőknek. Megfizethetővé vált az olasz ingatlanpiac.

Nem árt előre gondolkodni, felkészülni és megragadni majd a lehetőséget, hiszen nem lesz mindig koronavírus járvány. Az EU gazdasági csomagja szintén hatni fog az ingatlan árakra, és csökkenő munkanélküliség mellett stabilizálni fogja az olasz gazdaságot. 2019 tavasza óta  elemezzük az olasz ingatlanpiacot és már tavaly is  voltak régiók nagyon jó árakkal.  A jelenlegi gazdasági visszaesés ebből a szempontból is megtette hatását, és talán nem túlzás azt állítani, az árak általában már a magyarok számára is vonzók lehetnek. Pl.  Csopak – San Remo körzete összehasonlításból bizonyos ingatlan szegmensekben már nem biztos, hogy a Balaton jönne ki jobban…..  (Nekem személy szerint egyébként Horvátországgal sincs túl sok bajom, de azért Horvátország és Olaszország között – tájak, látnivalók, kultúra, ételek, mentalitás  miatt – az életminőség okán fényévnyi minőségi különbség van.)

Az autóval könnyen elérhető észak-olasz régió (Padova, Vicenza,Verona) árai már most megfizethetőek,  de a klasszikus, és az olaszok által is preferált “nagy-tavaknál”  (Lago Maggiore, Garda) sem elképzelhetetlen épeszű áron az ingatlan vásárlás egy magyar számára. Dél-Olaszország (pl. Puglia) pedig feltörekvő régióként a Földközi tenger legszebb partszakaszaival az árfelhajtó tömeges befektetés szempontjából még csak most indul a mezőnyben.

Az elemzések szerint az olasz ingatlanpiac kb. egy-másfél év múlva fog visszatérni a “normál” állapotába és a helyben megszokott árak közelébe. Nagyjából ennyi idő van arra, hogy valaki  saját vagy gyermekei vagyontartalékáról,  nyaralásáról vagy olasz ingatlanból származó bevételeiről  ne csak álmodozzon ha Toscanara, vagy más, szeretett régiójára gondol.   Érdemes figyelni közvetlenül a nagyobb olasz ingatlanos oldalakat (és nem valami angol vagy német közvetítő oldalt)  mert hatalmas a kínálat és legnehezebb dolog a válogatás. Aki pedig nem boldogul, vagy éppen megtalálta amit keres és segítségre lenne szüksége elérhetőségeket a cikk alján talál.

Villa 32 millió forintért Olaszországban

 

Itt pedig, ha kinyitod a kertkapudat, beesel a tengerbe, 28 millióért…..

Ez volt a hirdetése,  ezt se keressétek, eladták……

Dr. Radovits László ügyvéd
email: pprrt@t-online.hu
+ 36 20 5960061